Wp Horoskopy Partner
serwisu:
Wrozbyonline-logo
MENUmobilemobile

Czekolada - hormon szczęścia

Czekolada - hormon szczęścia
Urszula Urszula 2019-11-12 15:49

Czy jest wśród nas ktoś, kto nie jada, nie lubi czekolady? Chyba takich osób jest bardzo mało... na smutki, tzw gorsze dni, na szarugę za oknem najlepsza jest czekolada!

Wg najnowszych danych, płynących z USA, możemy bezkarnie i bez żadnych, nawet drobnych wyrzutów sumienia, zajadać się czekoladą, pod warunkiem, że zadbamy o spalenie dostarczonych kalorii... Czekolada powoduje po pierwsze poprawę nastroju, odpręża, a nawet niweluje zmarszczki... tak! To prawda!

Masaż ze specjalnie przygotowanej masy  czekoladowej usuwa cellulit, i wygładza skórę twarzy!  Cala masa środków odżywczych przenika przez skórę, poprawia jej kondycję i koloryt. Od masażu czekoladowego nie tyjemy, wręcz przeciwnie, odprężamy się, czujemy się szczęśliwsi, i kobiety i mężczyźni. Zabieg czekoladowy odmładza, hamuje starzenie się naszej skóry, redukuje cellulit, a do tego jeszcze, poprawia krążenie krwi, usuwa nadmiar wody i toksyn. Cudowna sprawa!!! W dobrych salonach kosmetycznych, wykonuje taki zabieg tylko doświadczony masażysta, specjalnymi ruchami, dla poszczególnych partii ciała te ruchy są inne.

 

Jest tylko jedno "ale". Taki zabieg może uzależnić, bo sprawia wielką przyjemność, poprawia nastrój, i cudownie pachnie. Sama tego doświadczyłam. Po czekoladowym zabiegu czujemy się wspaniale, seria takich zabiegów usuwa bezsenność, uspokaja, usuwa notoryczne zmęczenie i nerwowość, wyczerpanie i zniechęcenie. Okazuje się, że ziarno kakaowca pobudza produkcję hormonu szczęścia - endorfinę. Dlatego właśnie, po zjedzeniu nawet małego kawałka czekolady odczuwamy poprawę nastroju, samopoczucia. Organizm  otrzymuje sporą dawkę magnezu, bo gdy magnezu brak, czujemy się gorzej, słabo i łatwiej popadamy w nerwowość. Czekolada jest bombą energetyczną. W USA lekarze zalecają jedzenie czekolady osobom z  chorobami serca.{oczywiście dodatkowo, poza leczeniem] Czekolada zawiera substancję przeciwdziałającą zawałom i pomagającą zbić zły cholesterol.

 

Jedna, dwie kostki dziennie usprawniają pracę mózgu, obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają pamięć. Oczywiście czekolada nie może być traktowana zamiast leczenia, porad lekarskich, to tylko przyjemny dodatek. Może nie być zalecany dla wszystkich, bo np osoby z chorobami nerek czekolady nie powinny jeść. Osoby ze skłonnościami do alergii powinny być bardzo ostrożne. Na długie i chłodne wieczory czekolada w różnej postaci jest cudowna, ale sport i gimnastyka również. Albo nawet przede wszystkim sport i gimnastyka i czekolada!

Powodzenia!